Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio zauważyłam bum na kaszę jaglaną. Tak więc i ja postanowiłam coś zrobić i wypadło na babeczki :)
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 37
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4585
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 385
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 62
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 37
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4585
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 385
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 62
Składniki
Wstawiamy 2 szklanki wody z kostką rosołową, dodajemy kaszę jaglaną wypłukaną w wodzie. Gotujemy około 10 minut, zestawiamy z ognia i pozwalamy by kasza jeszcze ładnie się zaparowała i wchłonęła całą wodę. W tym czasie gdy stygnie kasza , kroimy naszą wędlinę w kostkę, u mnie kawałek schabu pieczonego w rękawie. Tak samo kroimy w kostkę ser i paprykę. Do chłodnej kaszy dodajemy pokrojone składniki wbijamy 2 jajka, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy. Foremkę do babeczek smarujemy obficie tłuszczem i obsypujemy bułką tartą. Wykładamy naszą masę i wstawiamy do piekarnika na godzinę i pieczemy w 180 stopniach.
Podajemy z ulubionym sosem u mnie czosnkowy. Takim zwyczajnym, majonez, jogurt naturalny, wyciśnięty czosnek, pieprz i sól, i z tym sosem są rewelacyjne :)