Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babka ryżowa z boczkiem"
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 51
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4693
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 391
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 79
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 51
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4693
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 391
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 79
Składniki
Ryż ugotuj według instrukcji. Osącz, ostudź, wyjmij z torebek. Wędzony boczek pokrój w drobną kostkę, usmaż na patelni bez tłuszczu. Dodaj do ryżu, wymieszaj, przypraw.
Cukinię umyj, pokrój w drobną kostkę. Oprósz curry. Włóż na rozgrzaną patelnię z tłuszczu po smażeniu boczku, podsmaż. Osącz, dodaj do ryżu, wymieszaj. Jajka roztrzep, wlej do ryżu. Oprósz kurkumą, solą, pieprzem i słodką papryką, wymieszaj.
Masę ryżową włóż do formy, np. na babkę. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Piecz 20-25 min. Posyp szczypiorkiem.
Czas przygotowania 55 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie