Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielona, pełna warzyw zapiekanka pod oszukanym sosem beszamelowym :) Moja się trochę rozpadła, dlatego następnym razem podzielę sos i poleję nim kolejne warstwy zapiekanki tak, żeby wszystko ładnie się skleiło :)
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3130
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 270
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1411
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6476
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 222
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3130
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 270
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1411
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6476
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 222
Składniki
Ziemniaki kroimy w plasterki i podsmażamy na oliwie.
Podsmażone ziemniaki układamy w naczyniu żaroodpornym, a na oliwę wsypujemy drobno posiekaną cebulę, cukinię oraz zblanszowane przedtem brokuły, podduszamy przez chwilę, mieszamy z groszkiem i układamy na ziemniakach.
Do jogurtu wbijamy jajo i wkruszamy kawałek fety, wsypujemy przyprawy i mieszamy energicznie aż wszystko się połączy, tworząc sos.
Polewamy sosem warzywa i wstawiamy naczynie do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na ok. 30 minut.
* Jeżeli chcemy, to po ok. 20 minutach posypujemy zapiekankę "kruszonką" z chleba razowego.