Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Barszczyk ukraiński"
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 47
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4661
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 390
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 71
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 47
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4661
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 390
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 71
Składniki
czas ok. 100 min; porcja – 290 kcal, cena 2,10 zł
Fasolę namocz. Następnego dnia wlej świeżą wodę, ugotuj do miękkości. Obierz buraki, marchewki i pietruszkę, po- siekaj drobno. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Fasolkę szparagową rozmroź, pokrój na kawałki.
Rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Włóż buraki, marchew i pietruszkę, dodaj 2 liście laurowe oraz po 4 ziarna ziela angielskiego i pieprzu. Smaż całość przez 2-3 minuty.
Bulion rozpuść w 6 szklankach wrzątku. Zalej warzywa. Dodaj ziemniaki. Gotuj na wolnym ogniu 20 min. Dodaj pokrojoną fasolkę szparagową. Gotuj razem jeszcze 5-8 minut.
Białą fasolkę odcedź. Również dodaj do barszczu. Zupę gotuj jeszcze 5 minut. Dodaj 2 obrane i posiekane ząbki czosnku. Barszcz ukraiński zabiel śmietaną, dopraw do smaku solą,?sokiem z?cytryny i ziołami.Źródło: Świat kobiety