Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i sycący obiad na letnie dni. Bataty gotujemy do miękkości, następnie kroimy na plasterki. Rozgrzewamy patelnię wrzucamy 30 dek. pokrojonego w kosteczkę boczku. Gdy się zarumieni dodajemy pokrojone suszone pomidory oraz szpinak.Doprawiamy solą, pieprzem oraz suszonym czosnkiem. Całość chwilę dusimy. Na talerzu układamy na przemian batat- pomidor. Danię posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5152
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 202
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 145
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1822
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5152
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 202
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 145
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1822
Składniki
Gotujemy bataty do miękkości. Gdy ostygną kroimy na plasterki. Układamy je na talerzu na przemian z pokrojonymi pomidorami.
Rozgrzewamy patelnię i wrzucamy boczek. Gdy się zarumieni wrzucamy pokrojone suszone pomidory oraz szpinak. Doprawiamy solą, pieprzem oraz suszonym czosnkiem. Gotowe danie posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego .