Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos z młodej kapusty
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 18
Szybkie i łatwe ciasto z mikrofali idealne kiedy masz ochotę na coś słodkiego.
Odsłon: 61623
Polecam.
Odsłon: 68
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 969
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 18
Szybkie i łatwe ciasto z mikrofali idealne kiedy masz ochotę na coś słodkiego.
Odsłon: 61623
Polecam.
Odsłon: 68
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 969
Składniki
Kiełbasę pokroić w półplasterki. Podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Można użyć również boczku i kiełbasy. Wtedy najpierw podsmażyć boczek i dopiero dodać kiełbasę na patelnie. Kiedy kiełbasa zacznie się rumienić dodać pokrojoną kosteczkę cebulę. Całość smażymy, aż cebula zmięknie. Dodajemy poszatkowaną kapustę, marchew startą na tarce jarzynowej, bulion lub wodę, cukier, sól, pieprz, kminek, liść laurowy oraz ziele angielskie. Całość wymieszać, przykryć i dusić do miękkości ok. 20-25 minut. Od czasu do czasu przemieszać zawartość garnka. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy. Na osobnej patelni przygotować zasmażkę. Na rozgrzany olej wsypać mąkę i zawartość przelać przelać do kapusty w momencie gdy mąka zacznie się pienić lub gdy zacznie się rumienić na patelni. Zasmażkę i koncentrat można pominąć. Doprawić w razie konieczności. Na koniec wsypać posiekany koperek, wymieszać i gotowe. Smacznego!