Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Boczek w miodowej bejcy"
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 131
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 174
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 131
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 174
Składniki
Przepis przysłała Agata Skiba z Łabędziowa.
Boczek natrzyj posiekanym czosnkiem, solą i pieprzem. Zwiń. Owiń grubą nicią.
Bejca: miód, keczup, musztardę, olej i posiekany czosnek wymieszaj. Przypraw solą i pieprzem (bejca powinna być gęsta). Odstaw na 10 minut, by się przegryzły.
Bejcą posmaruj mięso, wstaw na godzinę do lodówki. Piecz 15 min w 200°C. Przykryj, piecz półtorej godziny w 180°C.
Czas przygotowania 2 godz., ilość porcji 10, cena za porcję 2,40 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie