Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Boeuf Stroganow ukraiński"
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 69
To jedno z tych dań, które inspirują nas, aby udać się w kulinarną podróż do...
Odsłon: 72
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 69
To jedno z tych dań, które inspirują nas, aby udać się w kulinarną podróż do...
Odsłon: 72
Składniki
Mięso pokrój w paseczki, cebulę w talarki, pieczarki na połówki lub ćwiartki. Paprykę potnij w paski, a łodygi selera w cienkie plastry.
Na oleju podsmaż mięso i cebulę. Oprósz mąką, zasmaż i przełóż do rondla.
Na tym samym tłuszczu zeszklij pieczarki. Zalej je bulionem, zagotuj, po czym przelej do mięsa. Dodaj przyprawy, koncentrat pomidorowy oraz musztardę.
Gotuj potrawę ok. 40 min na małym ogniu. Następnie dodaj seler i paprykę – i duś jeszcze pół godziny.Źródło: Kurier TV