Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Budyń z wątróbek po lwowsku"
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 38
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4591
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 385
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 64
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 38
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4591
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 385
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 64
Składniki
Pieczarki oczyść, drobno pokrój i podsmaż na oleju. Dodaj oczyszczoną wątróbkę, usmaż i przestudź. Całość zmiel razem z jajkami na twardo. Wymieszaj z żółtkami, a następnie delikatnie połącz ze sztywną pianą z białek.
Przełóż do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką formy. Szczelnie zamknij. Włóż do większego naczynia z wrzątkiem i w kąpieli wodnej gotuj około 50 minut.
Gotowy budyń wyjmij, przełóż na półmisek udekorowany sałatą. Fantazyjnie obłóż marynowanymi warzywami.Źródło: Na żywo