Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bulion po bawarsku z kluseczkami"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 819
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 75
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 465
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 701
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 374
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 819
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 75
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 465
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 701
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 374
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, warzywa umyć i obrać. Połowę warzyw pokroić na kawałki, drugą połowę w paski. Mięso z kawałkami warzyw gotować na wolnym ogniu ok. 90 min z dodatkiem przypraw, potem odcedzić.
Miękkie masło zmiksować, dodając 1 łyżkę kaszy manny i jajko. Dodać resztę kaszy, doprawić solą i gałką muszkatołową, odstawić na ok. 20 minut.
Do odcedzonego rosołu wrzucić paski warzyw i pokrojone mięso, zagotować. Uformowane kluski wrzucić do gotującego się wywaru na 15 min. Przed podaniem bulion doprawić i posypać drobno pokrojonym szczypiorem.
ok. 120 minut.
Bulion bawarski można też podawać z drobno posiekaną natką pietruszki i domowym makaronem lub zacierkami.Źródło: Twoje Imperium