Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bulion z kluseczkami"
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 14
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2666
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1114
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 14
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2666
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1114
Składniki
Kurę potnij na porcje, opłucz. Cebulę razem z łupiną wbij na widelec, obracaj nad ogniem, aż stanie się prawie czarna. Pozostałe warzywa obierz, oczyść, umyj. Mięso włóż do garnka. Zalej 2 litrami zimnej wody.
Poczekaj, aż woda zagotuje się. Zanim zawrze, usuń pianę, która utworzy się na powierzchni wywaru. Dodaj warzywa i przyprawy. Gotuj pod przykryciem godzinę na małym płomieniu. Pod koniec gotowania rosół dopraw.
Mleko zagotuj, wsyp kaszkę. Gotuj, kilka minut. Wystudź. Kiedy masa stężeje, uformuj kluseczki Podawaj je z rosołem. Posyp natką.Źródło: Tina