Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jako przekąska, albo do obiadu.
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 834
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 114
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 63
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 73
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 834
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 114
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 63
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 73
Składniki
Ser zetrzeć na tarce jarzynowej.
Kalafior, pokroić na różyczki i umyć. Obgotować w osolonej wodzie ok. 10 min.Odcedzić i zmiksować.
Przyprawić solą, pieprzem i chili.Dodać 1/4 startego sera i wymieszać.
Paprykę pokroić na ok.centymetrowe plastry.Oczyścić i ułożyć na posmarowanej blaszce.
Połowę puree kalafiorowego włożyć między okręgi papryki.
Mięso przyprawić Vegetą, sola, pieprzem, papryką,czosnkiem granulowanym i dodać 1/4 sera. Wymieszać i podzielić na tyle samo części ile mamy kręgów papryki. Z mięsa uformować burgery i obtaczać w tartej bułce.
Podsmażyć kotlety z obu stron.
Burgery ułożyć w środki papryk, na puree. Przykryć resztą puree kalafiorowego.Na górę wyłożyć resztę sera.
Wstawić do nagrzanego piekarnika w 180 * na 40 min.
Można podawać polane ketchupem, jako przekąska, albo do obiadu z dodatkami.