Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cebulowe crostini"
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 58
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 60
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 67
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 58
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 60
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 67
Składniki
Czerwone cebule obierz, przekrój na połówki, posiekaj w cienkie plasterki. Włóż na patelnię z łyżką oleju, posól. Smaż ok. 10 minut, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie. Dodaj ocet balsamiczny oraz cukier. Wymieszaj, smaż 2-3 minuty. Odstaw do ostygnięcia.
Kromki oliwkowej ciabatty (lub innego pieczywa) zrumień z dwóch stron w tosterze, piekarniku lub na suchej rozgrzanej patelni.
Każdą kromkę posmaruj serkiem riccotta (lub ewentualnie śmietankowym serkiem kanapkowym). Ogórki obierz. Nożem szczelinowym pokrój wzdłuż na plastry.
Na każdej kromce pieczywa ułóż zwinięty plaster ogórka oraz szynki dojrzewającej. Kanapeczki dekoruj karmelizowaną cebulą.Źródło: Świat kobiety