Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie w wykonaniu danie, doskonałe do pracy na następny dzień, kiedy nie mamy czasu przygotować czegoś pożywnego.
Grill/ patelnia, deska i nóż do krojenia, salaterka, łyżka, szpatułka
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 258
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 474
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 67
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 138
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 258
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 474
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 67
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 138
Składniki
Odmierzamy kuskus i wodę, a następnie wstawiamy wodę do zagotowania. W tym czasie kroimy drobno papryczkę chili, którą wrzucamy do naczynia, w którym będziemy przygotowywać danie
Na papryczkę wysypujemy odmierzony kuskus.
Kuskus zalewamy wrzątkiem, dodajemy sól oraz łyżkę oliwy z oliwek i nakrywamy.
W tym czasie włączamy gril. Kroimy chorizo w grube plastry oraz siekamy bazylię.
Na rozgrzany gril lub patelnię kładziemy plasterki chorizo i obsmażamy chwilę.
Odwracamy na drugą stronę i obsmażamy następne 30 sekund, aby nie spalić.
Kuskus jest gotowy na przyjęcie posiekanej bazylii, którą delikatnie łączymy z kuskusem.
Na kuskus wykładamy chorizo, a następnie polewamy powstałym że smażenia tłuszczykiem.