Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić pyszne chili con carne w 20 min.! Jest wiele przepisów na to danie. Ja stawiam na szybkość i prostotę wykonania.
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 21
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 21
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2679
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1122
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 21
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 21
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2679
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1122
Składniki
Cebulę obrać i grubo pokroić. Na dużej, głębokiej patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę. Dodać mięso mielone, podzielić na drobne kawałeczki, dusić kilka minut. Dodać przyprawy i mrożone warzywa i dusić nadal do miękkości warzyw i mięsa. Pod koniec dodać puszkę pomidorów, a jako ostatni czosnek. Całość dusi się zaledwie kilkanaście minut. Dusząc pod przykryciem lub bez trzeba odparować wodę na tyle, żeby potrawa nabrała odpowiednio gęstej konsystencji. I gotowe. DYGRESJE WABIKA Tradycyjne chili con carne jest z wołowiny i to krojonej (u mnie mielone). Ale sprawdziłem, że wieprzowina lub indyk smakują równie dobrze, choć nieco inaczej. Można oczywiście dać inne warzywa mrożone. Ja polecam miesznakę "Country", bo to akurat warzywa idealnie pasujące do kuchni meksykańskiej (kukurydza, fasola, papryka).