Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chłodnik pomidorowy z kiełkami"
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 830
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 114
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 62
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 68
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 830
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 114
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 62
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 68
Składniki
Z kalarepek ścinamy wierzchy, środki wydrążamy. Kalarepki parzymy przez chwilę we wrzątku i schładzamy w zimnej wodzie, aby nie straciły koloru.
Pomidory parzymy we wrzątku, obieramy ze skóry, kroimy na ćwiartki. Cebulę siekamy, przeciśnięty przez praskę czosnek rozcieramy na desce ze szczyptą soli.
Pomidory miksujemy z miąższem kalarepek, cebulą, czosnkiem i oliwą. Dodajemy zioła, doprawiamy solą i pieprzem. Przelewamy do miseczek z kalarepek, podajemy z kiełkami.
Do zupy można dodać łyżkę kwaśnej śmietany.Źródło: Rewia