Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chrupiące piersi z kurczaka w miodowej panierce"
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 508
Doskonałe danie na obiad jak i na kolację. Szybkie w przygotowaniu i tak samo...
Odsłon: 3734
Prawdziwy żur jest gęsty, kwaśny i wyrazisty w smaku. Jest to bardzo zdrowa...
Odsłon: 121
Pyszne spaghetti z pulpecikami w aromatycznym sosie pomidorowym. Proste w prz...
Odsłon: 26
Doskonale przygotowany pieczony kurczak jest prosty w wykonaniu i niezawodny...
Odsłon: 77
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 508
Doskonałe danie na obiad jak i na kolację. Szybkie w przygotowaniu i tak samo...
Odsłon: 3734
Prawdziwy żur jest gęsty, kwaśny i wyrazisty w smaku. Jest to bardzo zdrowa...
Odsłon: 121
Pyszne spaghetti z pulpecikami w aromatycznym sosie pomidorowym. Proste w prz...
Odsłon: 26
Doskonale przygotowany pieczony kurczak jest prosty w wykonaniu i niezawodny...
Odsłon: 77
Składniki
Delikatnie rozbijam pierś, kroję ją na paski. Robię marynatę ze śmietany i miodu. Obtaczam w niej kurczaka i wstawiam do lodówki na 2 godziny.
Płatki kukurydziane rozdrabniam (np. w torebce śniadaniowej, wałkiem do ciasta). Jajko roztrzepuję w osobnej miseczce.
Przygotowuję blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Paski kurczaka obtaczam najpierw w jajku a następnie w płatkach kukurydzianych i układam na blasze.
Kawałki kurczaka piekę 20 min w temperaturze 200°C. Słodkie nugetsy podaję z sosem tajskim chili oraz pieczonymi ziemniakami.
40 min • Porcja 400 kcal • Przepis na 5 porcji.
Czesława Ulas z PabianicŹródło: Kobieta i życie