Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie placki ziemniaczane? My bardzo, zazwyczaj je robię gdy nie mam za bardzo czasu, aby coś wcześniej przygotować na obiad, bo przecież najlepsze są te robione na świeżo. Muszę się też przyznać, że ja zazwyczaj przygotowuje jedynie ciasto, a smażeniem zajmuję się już mój Mąż. Ostatnio trochę zmodyfikowałam ciasto i dodałam do niego mąki gryczanej. Był to strzał w dziesiątkę. Placki ziemniaczane nie nasiąknęły aż tak bardzo tłuszczem, dzięki czemu wyszły bardzo chrupiące. :
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 259
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1391
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6467
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 208
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 259
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1391
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6467
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 208
Składniki
Ziemniaki obrać, a następnie drobno zetrzeć (ja użyłam robota). Wbić jajko, dodać obie mąki i sól. Wszystko dokładnie wymieszać. Tak przygotowane ciasto smażyć na rozgrzanym oleju przez ok. 5min, obracając co jakiś czas.
Podawać z czym dusza zapragnie :)
Smacznego :)