Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca potrawka z ciecierzycy z kiełbasą i jarmużem w sosie pomidorowym.
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 149
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 45
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 68
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 124
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4651
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 149
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 45
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 68
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 124
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4651
Składniki
Suchą ciecierzycą namoczyć na noc a następnie ugotować do miękkości. Jeżeli używacie ciecierzycy z puszki to należy ją odsączyć.
Cebulę pokroić w kawałki. Jarmuż oddzielić od twardych łodyg i posiekać, czosnek drobniutko pokroić. W garnku o grubym dnie rozgrzać olej i dodać cebulę, smażyć kilka minut aż zmięknie i dodać pokrojoną w półplasterki kiełbasę, smażyć kilka minut, dodać jarmuż, czosnek, paprykę, zamieszać i podsmażyć chwilę. Całość zalać passatą pomidorową, dodać liść laurowy, majeranek, syrop z agawy, sos sojowy, sól i pieprz, dodać ciecierzycę i wymieszać. Gotować 20 minut, doprawić w razie potrzeby solą i pieprzem. Podawać posypane natką pietruszki.