Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i smaczny przepis na pożywny obiad, który powstał z puszki cieciorki i tego co pałętało się w lodówce. Czasem z niczego wstaje coś smacznego:)
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 575
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1529
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 575
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1529
Składniki
Boczek kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię i podsmażamy na małym ogniu. Gdy wytopi się tłuszcz dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek oraz paprykę i marchew /pokrojone w małą kostkę/. Podsmażamy ok 5 min. często mieszając by nic się nie przypaliło.
Następnie dodajemy zmiksowane pomidory, odsączoną cieciorkę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy razem aż sos pomidorowy odparuje a cieciorka trochę zmięknie. Podajemy na ciepło z kaszą, ryżem lub pieczywem.