Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki trochę eksperyment z resztek pozostałych w lodówce... Efekt bardzo smaczny :)
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 832
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 114
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 62
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 68
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 832
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 114
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 62
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 68
Składniki
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cukinie przekrawamy wzdłuż i wydrążamy, pieczarki obieramy i kroimy w półplasterki, cebulę kroimy w kosteczkę a dynię ścieramy na drobnej tarce. Pieczarki przesmażamy na maśle często mieszając do chwili aż odparują.
Na sporej patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, wrzucamy cebulę i smażymy do zrumienienia, dodajemy drobniutko posiekaną papryczkę chilli oraz mięso i smażymy razem przez 2-3 minuty. Dodajemy dynię i koncentrat pomidorowy, smażymy kolejne 3 minuty. Dodajemy ryż i pieczarki, doprawiamy do smaku (powinno być dość pikantne).
Farsz nakładamy do cukinii, wykładamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika (180 stopni) na 30 minut. Po tym czasie wyciągamy blaszkę, zdejmujemy folię, posypujemy cukinie serem i zapiekamy jeszcze przez 10 minut.