Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolka po bretońsku na szybko. Zrobiona z czerwonej fasoli z puszki. Smakiem nie odbiega od suchej fasoli, a jest wygodniejsza w użyciu i dużo szybsza w przygotowaniu. Fasolka po bretońsku świetnie sprawdzi się jako danie obiadowe. Można ją podać z ziemniakami, lub ze świeżym pieczywem. My lubimy z pieczywem, oczywiście swojskim :)
Doskonale przygotowany pieczony kurczak jest prosty w wykonaniu i niezawodny...
Odsłon: 68
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 177
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 191
Doskonale przygotowany pieczony kurczak jest prosty w wykonaniu i niezawodny...
Odsłon: 68
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 177
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 191
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Do podsmażonej cebulki dodać kiełbasę pokrojoną w większą kostkę. Smażyć jeszcze chwilę. Zależy czy lubicie mniej czy bardziej podsmażoną. Pod koniec smażenia dodać drobno pokrojony czosnek. Następnie dodać fasolę razem z zalewą. Gotować 5-7 minut.
Po tym czasie wlać przecier pomidorowy. Przyprawić solą pieprzem, majerankiem i papryką według swojego smaku. Gotować jeszcze 10-15 minut na niewielkim gazie, często mieszając. Podałam ze swojska bagietką.