Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłów na przygotowanie dewolaja w inny sposób niż tylko z wypływającym masłem? Możesz go urozmaicić farszem z pieczarkami, czosnkiem oraz serem. Zobacz nasz przepis.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 124
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1708
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 597
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 235
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 124
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1708
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 597
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 235
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Składniki
Przygotuj pieczarki. Umyj, osusz i posiekaj w plasterki. Czosnek obierz, pokrój w kostkę lub przeciśnij przez praskę. Na patelni rozgrzej olej, dodaj pieczarki wraz z czosnkiem. Skrop sokiem z cytryny. Podsmaż, co jakiś czas mieszając. Odstaw na bok.
Każdy filet z kurczaka przekrój wzdłuż, jednak nie do końca. Rozłóż mięso i delikatnie rozbij je tłuczkiem. Dopraw z każdej strony solą i pieprzem.
Masło pokrój w plastry. Ser zetrzyj na tarce. Na każdym kotlecie ułóż na środku pieczarki, na nich umieść ser, a następnie plaster masła. Zawiń mocno.
Każdy kotlet obtocz w mące, następnie w rozkłóconym jajku, a na końcu w bułce tartej. Smaż na mocno rozgrzanej patelni ze smalcem. Powinien mieć złoty kolor z każdej strony.