Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dip majonezowy z boczkiem"
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 26119
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 677
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 17623
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 145
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 26119
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 677
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 17623
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 145
Składniki
Młode listki szpinaku przebierz, odetnij ogonki, opłucz i osusz na sicie, a następnie posiekaj ostrym nożem. Czosnek przeciśnij przez praskę lub obierz i drobno poszatkuj. Utrzyj ze szczyptą soli. Wymieszaj w miseczce majonez z jogurtem. Dodaj utarty czosnek oraz sok z cytryny.
Boczek pokrój w plasterki, a potem w kostkę. Zrumień na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Do miseczki z dipem wrzuć szpinak, wymieszaj. Dopraw do smaku solą, pieprzem i gałką. Przed podaniem posyp smażonym boczkiem.
Czas ok. 10 min; porcja – 130 kcal, cena 1,40 zł.Źródło: Świat kobiety