Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drobiowe sakiewki"
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 37
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4591
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 385
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 64
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 37
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4591
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 385
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 64
Składniki
Na stolnicę wysyp 10 dag przesianej mąki. Dodaj szczyptę soli. Na środku zrób wgłębienie. Wlej do niego 6 łyżek wody wymieszanej z łyżką oleju. najpierw zarób nożem, a następnie rękami wyrób gładkie ciasto.
Stolnicę oprósz pozostałą mąką. Rozwałkuj wyrobione ciasto na cienki płat. Za pomocą szklanki lub dużego kieliszka wykrawaj krążki.
Mięso kurczaka op łucz, oczyść, a potem pokrój w kostkę. Szpinak rozmroź. Na patelni rozgrzej łyżkę masła. Podsmaż mięso. Dodaj szpinak. Oprósz solą oraz pieprzem, podlej odrobiną wody. Duś około 5 minut. Dopraw do smaku sosem sojowym.
Przygotowane nadzienie porozkładaj na krążkach ciasta. Uformuj sakiewki. Kilka łodyg szczypiorku zblanszuj we wrzątku.
Obwiąż przygotowane sakiewki. Gotuj na parze (np. na ułożonym na garnku sicie) ok. 5 minut. Posyp zrumienioną na oleju bułką tartą i udekoruj jabłkami.
czas ok. 60 min; porcja – 380 kcal, cena 2 złŹródło: Świat kobiety