Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Duszona cielęcina z pieczarkami i ze świeżą natką"
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 95
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 506
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1509
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 95
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 506
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1509
Składniki
4 porcje • : 20 min • gotowanie: 20 min • 298 kcal/porcja • 7,50 zł/porcja
Obierz cebulę i pieczarki, pokrój je w plasterki. Boczek pokrój w paski.
Na patelni mocno rozgrzej masło i olej. Mięso obtocz w mące i obsmaż po minucie z każdej strony. Zdejmij z patelni.
Zmniejsz ogień pod patelnią. Na tłuszcz po mięsie wrzuć boczek i cebulę. Smaż 5 minut, następnie dodaj pieczarki i smaż kolejne 5 minut.
Do cebuli, boczku i pieczarek wrzuć podsmażone wcześniej mięso. Podlej czerwonym winem. Dodaj śmietanę, kapary i groszek. Duś jeszcze 5 minut, przypraw do smaku solą i pieprzem. Tuż przed podaniem posyp danie posiekaną natką pietruszki.Źródło: Olivia