Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie proste, a takie pyszne <3
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 721
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 87
To jedno z tych dań, które inspirują nas, aby udać się w kulinarną podróż do...
Odsłon: 81
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 721
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 87
To jedno z tych dań, które inspirują nas, aby udać się w kulinarną podróż do...
Odsłon: 81
Składniki
Plastry karkówki oprószamy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym smalcu z obu stron przez około minutę. W rondlu, na rozgrzanym oleju szklimy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, dodajemy posiekany czosnek, chwilę smażymy i zalewamy gorącym bulionem. Plastry karkówki przekładamy do rondla i dusimy pod przykryciem przez około godzinę. Całość doprawiamy solą i pieprzem.