Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na upały, są mało pracochłonne i nie trzeba włączać piekarnika. Zainspirowałam się bliskowschodnimi faszerowanymi warzywami.
tarka
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 139
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 839
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 92
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 542
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 139
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 839
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 92
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 542
Składniki
Robiłam farsz do kołdunów/ chinkali, i zostało mi połowa farszu, wystarczyło dodać ryż. Do mięsa pasuje starta cebula, czosnek, kolendra, kumin, pieprz/chili i jakaś natka, no i sól Dodałam też pół szklanki wody aby ryż miał z czego pić.
Pomidory i cukinie wydrąża się łyżeczką. Środki można zetrzeć na tarce i dodać do farszu dla pomnożenia, lub do sosu do zagęszczenia. Starte warzywa podgrzałam z połową szklanki przecieru pomidorowego, i rozpuściłam w nim kostkę rosołową ( nie miałam czasu na buliony) i dodałam łyżkę suszonego czosnku. Warzywa wystarczy zalać i dusić na małym ogniu około 45 minut.
Smacznego :)