Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczne,pyszne i wbrew pozorom łatwe :)
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 52
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 41
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 32
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 52
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 41
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 32
Składniki
1. Ugotować kaszę. 2.Umyć i osuszyć dynie. Na wysokości ok 1/4 od góry ostrym nożem odciąć "kapelutki". Każdą dynię wydrążyć w środku z miąższu i nasion. 3. Posiekać drobno cebulę, ser i paprykę. 4. W dużej misce wymieszać mięso, ugotowaną kaszę , cebulę, paprykę , ser i przyprawy. 5.Przygotowaną masą nadziać dynie. 6. Formę do pieczenia wysmarować olejem.Poukładać dynie, przykryć odciętymi wieczkami. Podlać ok.1/2 szklanki wody. Całą formę szczelnie przykryć folią aluminiową.
7. Piec w piekarniku ok. 1,5 godz. Gotowa dynia jest mięciutka i pachnąca. Podawać gorące. Pycha. Większe dynie można podawać przekrojone