Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone dynie nafaszerowane mięsem z ryżem i pomidorami, do tego przykryte żółtym serem
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 856
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 105
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 185
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 856
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 105
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 185
Składniki
Przygotowanie farszu: Ugotować ryż, pokroić i usmażyć cebulę i wystudzić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i drobno pokroić. Czosnek drobno posiekać. Wymieszać mięso, ryż,cebulę, czosnek, pomidory i szczypiorek. Doprawić solą i pieprzem.
Dynie umyć, przekroić na pół. Wypełnić farszem. Owinąć w folię aluminiową.
Rozgrzać piekarnik do 190 stopni. Piec dynie 50-60 minut. Po tym czasie odwinąć, przykryć serem żółtym. Piec jeszcze 10-15 minut , najlepiej do zarumienienia sera.