Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Farfalle z kurczakiem"
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 114
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 524
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1514
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 114
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 524
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1514
Składniki
czas ok. 40 min; porcja – 510 kcal, cena 5,80 zł
Makaron wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj al dente według przepisu podanego na opakowaniu. Odlej na sicie, pozostaw do osączenia.
Piersi kurczaka op łucz, osusz starannie papierowym ręcznikiem kuchennym. Mięso natrzyj solą oraz przyprawą do grilla. Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Wrzuć piersi kurczaka i smaż, często obracając na złoty kolor (8-10 minut).
Usmażone piersi zdejmij z patelni. Każdą pokrój ukośnie w plasterki. Trzymaj w cieple. Szalotki oczyść, drobno poszatkuj. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Wrzuć szalotki i krótko obsmaż.
Na patelnię z szalotkami wlej kremówkę, wymieszaj, doprowadź do wrzenia. Powstały sos dopraw do smaku solą, pieprzem oraz tymiankiem. Awokado przekrój na pół, wydrąż miąższ, usuwając pestkę. Pokrój w plasterki. Wrzuć do sosu razem z makaronem, wymieszaj. Podawaj z mięsem. Dowolnie udekoruj.Źródło: Świat kobiety