Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre, bezmięsne i ciekawe danie.
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 93
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 208
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 4703
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 82
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 198
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 93
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 208
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 4703
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 82
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 198
Składniki
Fasolę opłukać, zalać czystą wodą, a następnego dnia gotować w tej samej wodzie z dodatkiem soli do miękkości. Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na głębokiej patelni rozgrzany oliwę, włożyć oczyszczone i pokrojone w plasterki warzywa: marchew, pietruszkę, selera, cebule. Posolić i dusić do miękkości.
Fasolę, ryż i warzywa przełożyć do dużej miski. Dodać tymianek, pieprz ziołowy, obrany czosnek pokrojony w plasterki. Dodać koncentrat pomidorowy i śmietanę. Wymieszaną masę przełożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego oliwą.
Całość polać oliwą (nie za dużo), posypać papryką, na wierzchu ułożyć plasterki cytryny, zapiekać w średnio nagrzanym piekarniku. Orzeszki obtoczyć w mieszance słodkiej i ostrej papryki i prażyć na suchej patelni. Przed podaniem posypać prażonymi orzeszkami.