Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza jest na drugi dzień :)
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 169
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 359
Chłopski garnek to kwintesencja polskiej kuchni, w którym używamy świeżych, l...
Odsłon: 143
Szukasz ciekawej, a zarazem tradycyjnej przekąski na imprezę rodzinną? Wyprób...
Odsłon: 135
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 24
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 169
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 359
Chłopski garnek to kwintesencja polskiej kuchni, w którym używamy świeżych, l...
Odsłon: 143
Szukasz ciekawej, a zarazem tradycyjnej przekąski na imprezę rodzinną? Wyprób...
Odsłon: 135
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 24
Składniki
Fasolę dzień wcześniej zalewamy ciepłą wodą i zostawiamy na noc. Następnie gotujemy do miękkości z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Cebulkę kroimy w kostkę, a kiełbasę w krążki, podsmażamy na patelni i dodajemy do gotującej się fasoli. Dodajemy koncentrat pomidorowy i chwile gotujemy. 2 łyżki mąki łączymy z wodą i 2 łyżkami śmietany. Dodajemy do fasolki aby zgęstniała. Gotową fasolkę doprawiamy majerankiem, mieloną papryką, solą i pieprzem. Gotujemy około 15-20 min. Najlepsza jest jak przesiąknie wszystkimi smakami, im dłużej tym lepiej :) Smacznego