Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
I tak powstała, niczym feniks z popiołu. Lekko pikantna wersja ulubionego przez Polaków, dania.
Pieczone ziemniaki z grilla w tym przepisie połączone są z pysznym masłem czo...
Odsłon: 36238
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 509
Karkówka po kowbojsku to szybki i prosty w przygotowaniu wariant mięsa na gri...
Odsłon: 6766
Doskonałe danie na obiad jak i na kolację. Szybkie w przygotowaniu i tak samo...
Odsłon: 3773
Prawdziwy żur jest gęsty, kwaśny i wyrazisty w smaku. Jest to bardzo zdrowa...
Odsłon: 125
Pieczone ziemniaki z grilla w tym przepisie połączone są z pysznym masłem czo...
Odsłon: 36238
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 509
Karkówka po kowbojsku to szybki i prosty w przygotowaniu wariant mięsa na gri...
Odsłon: 6766
Doskonałe danie na obiad jak i na kolację. Szybkie w przygotowaniu i tak samo...
Odsłon: 3773
Prawdziwy żur jest gęsty, kwaśny i wyrazisty w smaku. Jest to bardzo zdrowa...
Odsłon: 125
Składniki
Fasolę moczymy w zimnej wodzie (kilka godzin). Odcedzamy. Kiełbasy kroimy tak, jak lubimy. Boczek kroimy w słupki. Fasolę zalewamy zimną odą (do poziomu fasoli), gotujemy 60 min, zmniejszamy płomień. Boczek i chorizo wytapiamy na suchej patelni, dodajemy pozostałe kiełbasy, smażymy do ich zrumienienia, dodajemy do fasoli. Dusimy (bez przykrycia) na średnim ogniu, po 30 min. dodajemy koncentrat pomidorowy , paprykę, kminek i majeranek. Mieszamy i chwilę podgrzewamy. Na maśle podsmażamy mąkę, dodajemy wywar z fasoli, rozrabiamy. Dodajemy do całości, dokładnie rozprowadzamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem.