Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Fasolka, szparagi i krewetki w złotej panierce"
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 108
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1750
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 61
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4779
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 108
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1750
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 61
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4779
Składniki
Fasolkę i szparagi oczyść, umyj. Krótko obgotuj w lekko osolonej i posłodzonej wodzie (zachowają kolor).
Krewetki, jeżeli są mrożone, zalej wrzątkiem, odcedź, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem do smaku, odstaw.
Warzywa oraz krewetki obtocz najpierw w mące, później w lekko osolonych jajkach i znowu w mące, a następnie usmaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podaj wszystko na dużym talerzu. Potrawę możesz serwować z sosem, np. delikatnie czosnkowym.
6-8 porcji, : ok. 35 minut; cena porcji: ok. 2,40-3,60 zł.Źródło: Świat kobiety