Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj również proste, tradycyjne i sprawdzone danie,. Często gdy nie mam pomysłu na obiad to właśnie wracam pamięcią do dzieciństwa i potraw, które moja Mama robiła. Jedną z nich był filet z dorsza w chrupiącej panierce.
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3149
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 271
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1411
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6477
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 224
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3149
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 271
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1411
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6477
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 224
Składniki
Filety z dorsza pokroić na równe kawałki (jeśli jest mrożony to nie rozmrażam do końca, dzięki temu nie rozpadnie nam się). Filety dobrze doprawić solą, a delikatnie pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Zostawić na jakiś czas w lodówce. Doprawione ryby obtoczyć w mącę, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Następnie smażyć na mocno rozgrzanej patelni przez ok. 15-20 min, co jakiś czas obracając. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)