Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny eksperyment powstały w wyniku biedy w kuchni :) Kukurydza, samotna pomarańcza i pierś z kurczaka nie zapowiadały tak pysznego dania, a jednak... Eksperyment udanyw 100 %!
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 57
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 56
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 56
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 57
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 56
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 56
Składniki
Filet kroimy w małe kostki, wrzucamy do miseczki i przyprawiamy pieprzem, wyciskamy do niego sok z 1/2 pomarańczy i wstawiamy do lodówki na ok. godzinę.
Odsączone mięso podsmażamy na oliwie, kiedy się przyrumieni, dodajemy sok.
Po chwili dorzucamy cząstki miąższu z pozostałej 1/2 pomarańczy i kukurydzę, podlewamy odrobiną wody i dusimy.
Dodajemy curry i roztarty w dłoniach tymianek, dusimy jeszcze chwilkę. Podajemy z ryżem :)