Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwa wariacja na temat kuchni tajskiej w moim wykonaniu. Fioletowe risotto z czarnego ryżu z dorszem holy i warzywami. To danie to orgazm w buzi i na umyśle. Świetnie pasuje do eleganckiej kolacji przy świecach i jako dodatek do polskiej, jesiennej aury. Jak będę miał własną restaurację, to danie będzie jako główne w mojej karcie ;)
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 839
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 116
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 64
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 75
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 839
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 116
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 64
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 75
Składniki
Najpierw gotujemy bulion według przepisu, dorsza kroimy w kostkę i marynujemy w soli himalajskiej, pieprzu, sosie sojowym, bazylii holi i dodajemy oliwę z oliwek. Odstawiamy na 15 minut. W tym czasie rozgrzewamy olej kokosowy, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, posiekany czosnek i szklimy na patelni. Następnie wkładamy dorsza i chwilę przesmażamy, dokładamy pokrojoną w kostkę paprykę i marchewkę w słupkach. Dusimy przez 10 minut, a następnie odmierzamy ryż i wsypujemy na patelnię. Chwilę przesmażamy, dolewamy bulion, mleczko kokosowe i dusimy aż do wchłonięcia przez ryż płynu. Wsypujemy pokrojony szczypiorek i doprawiamy do smaku imbirem, sokiem z limonki, trawą cytrynową, solą i pieprzem. Smacznego!