Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Francuskie tosty z miodem i leśnymi owocami"
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1473
Przepis dnia
Pieczone ziemniaki zapiekane z boczkiem i serem gorgonzola. To idealne danie...
Odsłon: 5094
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 4925
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1473
Przepis dnia
Pieczone ziemniaki zapiekane z boczkiem i serem gorgonzola. To idealne danie...
Odsłon: 5094
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 4925
Składniki
ok. 20 minut • Porcja 310 kcal • Koszt porcji ok. 1,90 zł • Przepis na 4 porcje
Jajka starannie roztrzep z mlekiem i cukrem waniliowym. Jeśli masz pieczywo tostowe, poprzecinaj kromki w trójkąty, jeśli dużą chałkę – na połówki. Zanurz kromki pieczywa w masie jajecznej, chwilę zaczekaj, żeby dobrze nasiąkły.
Na dużej patelni rozpuść masło. Smaż kromki pieczywa na średnim ogniu na złoto z obu stron, aż się lekko przyrumienią.
Tosty podawaj gorące, rozłóż na nich wybrane owoce i polej wszystko miodem.
!
Takie tosty można przygotować na wiele różnych sposobów : Miód z powodzeniem zastąpi przesiany przez sitko cukier puder.
Zamiast owoców możesz wykorzystać ulubione konfitury z domowej spiżarni. Wystarczy je lekko podgrzać i posmarować nimi tosty.
Jeśli wolisz mniej słodką wersję, posmaruj tosty masłem orzechowym lub rozpuszczoną w kąpieli wodnej gorzką czekoladą (wystarczą 2 kostki).Źródło: Kobieta i życie