Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatnie sycàca i aromatyczna pasta
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 143
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 558
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1527
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 143
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 558
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1527
Składniki
przygotowujemy delikatny sosik parzymy pomidory,obieramy ze skòrki,miażdżymy czosnek,bakłażana kroimy w cienkie paseczki,polewamy sokiem z cytryny,kroimy seler naciowy też w małe paski pomidory kroimy na małe kawałeczki
rozgrzewamy patelnię z olejem I wrzucamy najpierw czosnek,delikatnie dusimy,solimy I pieprzymy,potem seler,pomidory I na koniec bakłażana zostawiamy parę cieniutkich plasterkòw selera do posypania pasty na koniec
wszystko delikatnie dusimy do konsystencji sosu,mieszajàc Od czasu do czasu
gotujemy fusilli al dente ścieramy parmezan na wiòrki,rozrywamy bazylię
dosmaczamy sosik,może trochę więcej pieprzu I soli I łyżeczka oliwy z oliwek ;-) jak kto woli I jak lubimy ;-)
ugotowane fusilli przekładamy na ulubiony talerz,polewamy sosem,posypujemy parmezanem,dodajemy cienkie plasterki świeżego selera,delikatnie wszystko mieszamy I na koniec dekorujemy przesmacznà bazylià
I już chce się JEŠĆ ;-) Smacznego ;-)