Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gazpacho - chłodnik po hiszpańsku"
Cukinia faszerowana mielonym mięsem wieprzowym plus rozpływający się ser i id...
Odsłon: 20
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 49
Cukinia faszerowana mielonym mięsem wieprzowym plus rozpływający się ser i id...
Odsłon: 20
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 49
Składniki
Pomidory włóż na chwilę do miseczki z wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Z papryk usuń gniazda nasienne, opłucz pod bieżącą wodą i pokrój w drobną kostkę. Ogórki umyj, obierz. Przekrój na pół, łyżeczką usuń pestki a miąższ pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Chleb namocz w wodzie.
Do miski włóż pokrojone warzywa. Dodaj chleb odciśnięty z nadmiaru wody oraz oliwę. Całość zmiksuj blenderem na gładki mus. Wlej sok pomidorowy, wymieszaj. Zupę dopraw do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny oraz octem winnym. Gdyby była zbyt gęsta, możesz dodać trochę więcej soku pomidorowego lub wody mineralnej. Wstaw do lodówki na co najmniej 3 godziny.
Zupę przelej do miseczek i udekoruj kleksem jogurtu lub śmietany.
Rada: Do zupy możesz podać umieszczone w osobnych miseczkach dodatki, np.: świeże pieczywo, prażone migdały lub oliwki.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut Porcja: 200 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie