Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy pogoda nie rozpieszcza można spędzić trochę czasu w kuchni i uwierzcie, że warto . Długo gotowane na minimalnym ogniu mięso łatwo odchodzi od kości, a kokosowy sos nadaje mu niezwykłego smaku......
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 702
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 431
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 763
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 122
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 702
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 431
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 763
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 122
Składniki
W sporym garnku rozgrzać olej kokosowy. Golonki obsmażyć do zrumienienia, odłożyć na talerz.
Na tym samym tłuszczu zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać drobno posiekaną papryczkę chili i pastę curry, podsmażać razem przez minutę.
Wlać mleko kokosowe, dodać liście limonki kaffir, cynamon i pastę z tamaryndowca, doprowadzić do wrzenia.
Do sosu przełożyć gicz jagnięcą, zmniejszyć ogień i gotować na małym ogniu do miękkości mięsa. Na koniec sos doprawić sokiem z limonki. Podawać z ryżem, posypane prażonymi orzeszkami i świeżą kolendrą.