Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Golonka nadziewana"
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 29
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 31
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2699
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1132
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 29
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 31
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2699
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1132
Składniki
Golonki umyj, osusz, włóż do miski. Czosnek obierz, posiekaj, natrzyj golonki, posyp solą, pieprzem i majerankiem. Włóż na 3 godziny do lodówki.
Cebulę obierz, posiekaj. Mielonego indyka dokładnie wyrób z jajkiem, bułką tartą i cebulą, przypraw do smaku solą, piep rzem, vegetą i majerankiem.
Golonki przetnij, rozłóż. Na środku ułóż masę mięsną i śliwki. Ciasno zwiń, owiń w gazę, obwiąż sznurkiem. Włóż do rondla, zalej wodą, gotuj 40 minut. Osącz, odwiń.
Ułóż w formie żaroodpornej, piecz 40 minut w 180°C, podlewając olejem. Taka golonka jest doskonała na gorąco i na zimno.
<strong> Przepis przysłała Helena Kuczko z Lidzbarka Warmińskiego</strong>
Czas przygotowania: 2 godz., ilość porcji: 6, cena za porcję: 3,30 zł.
Golonka tym lepsza, im dłużej marynowana. Dlatego każdą z nich natrzyj ziołami lub polej wybraną marynatą wieczorem, szczelnie przykryj i wstaw na noc do lodówki.Źródło: Chwila dla Ciebie