Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grillowy w pełni, więc i u mnie propozycja co rzucić na ruszt. Zapraszam na przepyszne i kolorowe szaszłyki mięsno-warzywne.
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3150
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 271
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1411
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6477
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 224
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3150
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 271
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1411
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6477
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 224
Składniki
Kurczaka wymoczyć, osuszyć i pokroić w dużą kostkę. Do oleju dodać sól, pieprz, przyprawe gyros i dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną mieszanka natrzeć kurczaka. Zostawić na jakiś czas w lodówce. Następnie podsmażyć chwilę na rozgrzanej patelni. Warzywa umyć. Papryki pokoric w szeroką kostkę. Cukinię równiez pokroić w kostkę, delikatnie ją posolić. Cebulę pokroić w plasterki. Patyczki od szaszłyków namoczyć w wodzie i nawlekać na nie przygotowane składniki (na zmianę). Szaszłyki grillować na tackach do przyrumienienia.
Smacznego :)