Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grillowany boczek"
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 112
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1760
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 62
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4830
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 112
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1760
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 62
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4830
Składniki
Przyprawę grillową wymieszaj z olejem. Boczek włóż do miseczki, zalej przygotowaną marynatą, wymieszaj. Odstaw do lodówki na 30 minut.
Patyczki do szaszłyków namocz w zimnej wodzie (nie będą się przypalać). Plastry boczku ciasno nawiń na patyczki. Ponownie włóż do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
Patyczki z boczkiem ułóż na rozgrzanym grillu i opiekaj aż do zrumienienia.
<strong> (bez czasu oczekiwania): 10 minut. Sztuka: 120 kilokalorii.</strong>Źródło: Świat i Ludzie