Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gryczany pieróg na słodko"
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 159
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 577
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 159
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 577
Składniki
Ciasto: drożdże utrzyj z cukrem. Wlej ciepłe mleko, odstaw. Dodaj mąkę, jedno jajko i żółtko, sól, zagnieć. Dodaj miękkie masło, zagnieć. Odstaw w ciepłe miejsce na 30 min. Ponownie zagnieć, odstaw na 30 min.
Farsz: kaszę ugotuj na półsypko. Wymieszaj z resztą składników.
Ciasto znów zagnieć, rozwałkuj 2 placki. Jeden ułóż w formie, napełnij farszem. Przykryj drugim ciastem, zlep brzegi. Posmaruj pozostałym jajkiem. Piecz 30-40 min w 220°C.Źródło: Chwila dla Ciebie