Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz rybny w hiszpańskim stylu. Choriceros to suszone czerwone słodkie papryki, szczególnie popularne w północnej części Hiszpanii. Przed gotowaniem paprykę należy przez kilka godzin moczyć w wodzie.
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 104
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 514
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1512
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 104
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 514
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1512
Składniki
Paprykę choricero rozciąć, usunąć nasiona, zalać 300 ml wody, odstawić na kilka godzin lub całą noc.
W garnku rozgrzać oliwę. Cebulę pokroić w piórka, czosnek w cienkie plasterki, papryczkę chili drobno posiekać. Wrzucić razem do garnka, smażyć do zeszklenia.
Ziemniaki obrać, pokroić na kawałki, dodać do cebuli.
Paprykę odcedzić (wody nie wylewać), nożem lub łyżeczką zeskrobać miąższ (skórki nie używamy), wrzucić do garnka. Wszystko wymieszać, dodać liście laurowe, wlać wodę z moczenia papryki, wsypać płaską łyżeczkę soli, gotować do miękkości ziemniaków.
Gdy ziemniaki są miękkie dodać pomidory, dusić kilka minut. Na koniec wrzucić pokrojone na spore kawałki filety rybne, gotować jeszcze 4-5 minut.
Gotowy gulasz doprawić do smaku solą i pieprzem, podawać z natką pietruszki.