Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon "groszkowy" rozpoczyna się, więc zaczynamy korzystać ;)
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 151
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 84
Doskonale przygotowany pieczony kurczak jest prosty w wykonaniu i niezawodny...
Odsłon: 24
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 78
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 151
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 84
Doskonale przygotowany pieczony kurczak jest prosty w wykonaniu i niezawodny...
Odsłon: 24
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 78
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na kawałki, oprószamy mąką i smażymy na rozgrzanym oleju. Mięso przekładamy do garnka, zalewamy wrzątkiem (150 ml). Posiekaną cebulę smażymy na tym samym tłuszczu, dodajemy do mięsa razem z wyłuskanym groszkiem. Garnek przykrywamy, dusimy do miękkości mięsa. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem, oregano, słodką papryką oraz chili. Na 15 min przed końcem gotowania dodajemy obrane ze skórki (bez nasion) i pokrojone w kostkę, pomidory.