Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4411
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 16
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 373
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 43
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4411
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 16
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 373
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 43
Składniki
Mięso obtoczyć w mące, obsmażyć na dość ciemny kolor. Cebulę pokroić w plastry i podsmażyć. Wszytko włożyć do garnaka. Dodać listki i ziele oraz obraną i pokrojoną na grubsze plastry marchewkę. Zalać wodą ( trochę ponad poziom składników). na wierzch położyć gałązkę rozmarynu. Na małym ogniu gotować (co jakiś czas mieszając) - 30/ 40 min. Ale podczas tego czasu musimy jeszcze: w połowie czasu dodac rozkruszoną kostkę, posolić i popieprzyć. Jeśli mięsko za bardzo się gotouje dolewamy trochę wody. Gotując na malutkim ogniu uzyskamy gęsty sos, nie będziemy musieli dodawać do niego mąki. Po tym czasie usuwamy wszytkie listki i w miarę mośliwości ziele, srawdzamy smak czy może nie dodać przypraw. Następnie przekładamy do naczycia i wstawiamy wszytko do piekarnika na 30 min. Pod koniec dodaję łyżkę śmietany.
U mnie dziś w plackami i surówką z pora.