Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Indyk faszerowany gruszkami i śliwkami"
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 103
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12055
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1267
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 61
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 56
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1134
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 103
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12055
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1267
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 61
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 56
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1134
Składniki
Jedną gruszkę umyj, pozbaw nasion i pokrój na kawałki. Włóż do miski razem z suszonymi śliwkami. Owoce zalej koniakiem i odstaw na kilkanaście minut.
Pierś indyka umyj, osusz i rozetnij tak, aby powstała kieszeń. Mięso natrzyj starannie solą oraz pieprzem. Boczek pokrój w kosteczkę. Napełnij kieszeń połową pokrojonego boczku, otartym tymiankiem i marynowanymi w koniaku owocami. Mięso obwiąż nicią lub sznurkiem, formując zgrabną pieczeń.
Pozostały po moczeniu koniak wymieszaj z olejem. Posmaruj mięso. Przykryj i wstaw do lodówki do następnego dnia. Po tym czasie obierz i posiekaj cebulę oraz czosnek, wymieszaj z resztą boczku. Pozostałe gruszki oczyść, pokrój w plastry.
Cebulę, czosnek, boczek i gruszki dodaj do mięsa. Podlej winem, przykryj folią aluminiową. Piecz 60 min w 190 st. Usuń folię, dopiekaj 10-15 minut.Źródło: Świat kobiety